Koelcel Vriescel Vink helpt u kiezen voor de juiste koeltechniek in uw koelcel of vriescel

Koelcellen en vriescellen zijn in vele soorten en afmetingen verkrijgbaar op de markt met verschillende vormen van koeltechniek. Koelcel Vriescel Vink helpt u graag bij de keuze voor de juiste vorm van koeltechniek voor uw koel- of vriescel. Ook kunt u bij ons terecht voor het vervangen van uw huidige koelinstallatie of vriesinstallatie!

Welke vorm van koeltechniek is geschikt voor u?

Dat is uiteraard afhankelijk van uw wensen. Om u te voorzien van de juiste koeltechniek voor uw bedrijf stellen wij u enkele vragen, waaronder:

 • Hoe groot is uw huidige koelcel en hoe groot wenst u die nu?
 • Hoe ‘warm’ plaatst u uw producten in de koelcel?
 • Hoeveel kilo/liter product wenst u per uur terug te koelen?
 • Verpakt u de producten en zo ja hoe dan?
 • In welke omvang/hoeveelheid worden deze producten verpakt?
 • Wat is in uw situatie prettiger? Een draaideur of schuifdeur?
 • Op welke wijze worden de producten in uw huidige koelcel geplaatst, in rekken of op pallets?
 • Binnen welke tijd wilt u de hoeveelheid ingebrachte producten terugkoelen?

Wilt u direct uw wensen opgeven voor een offerte? Klik dan op onderstaande button.
Wilt u liever nog wat meer informatie over de mogelijkheden? Lees dan verder.

Koeltechniek

Koelcellen en Vriescellen op maat

Koelcel Vriescel Vink maakt, levert en installeert koelcellen en vriescellen volledig op maat. Precies volgens uw wensen en aansluitend op uw specifieke situatie. Dat betekent ook dat wij onze koel- en vriescellen zeer verschillend kunnen uitvoeren. Plaatsing in een kleine of onhandige ruimte is voor ons geen probleem. Schuifdeuren, draaideuren, roldeuren of maatwerk toegang nodig? Wij regelen het. Heeft uw koel- of vriescel specifieke mogelijkheden nodig? Wij adviseren u en leveren de juiste koeltechniek.

Voordelen van koeltechniek van Koelcel Vriescel Vink

Koelcel Vriescel Vink heeft ruim 30 jaar ervaring in koeltechniek.
U wordt van A tot Z ondersteund met onze 24/7 service.
Wij werken met A-kwaliteit producten die volledig op maat zijn gemaakt voor u.
Volledige garantie op onze maatwerk koelproducten (op onderdelen, arbeidsloon en voorrijkosten).
Onze koelproducten zijn 99,98% storingsvrij.
Dit alles bieden wij aan tegen een concurrerende prijs.
Onze producten zijn 15 jaar onderhoudsarm.

Neem contact met ons op

Zeker weten dat u een koel- of vriesinstallatie aanschaft met de koeltechniek die bij uw wensen en gebouw past? Neem dan contact met ons op via +31(0)184642101 of info@koelcelvriescel.nl. Samen met u kiezen wij de koeltechniek die voor u het meest geschikt is.

  Neem contact op


  Meer informatie

  De juiste koeltechniek voor uw koelcel of vriescel

  Koelcel Vriescel Vink levert koelcellen, vriescellen en combinatie koel-vriescellen volledig op maat en naar wens. Hierbij houden wij rekening met uw wensen en zorgen wij voor koeltechniek met de juiste juiste koelcapaciteiten. Denk bijvoorbeeld aan een extra krachtige koelmotor, split-koelinstallatie, maar daarbij wel altijd een zuinige koel- of vriesinstallatie die speciaal is ontworpen en afgesteld voor uw koel- of vriescel.

  Elke situatie is uniek en wij bekijken elke opdracht individueel. Voor een slager of horeca-ondernemer gelden namelijk hele andere eisen voor koelcel en koeltechniek dan voor een uitvaartverzorger of bloemenkweker. In Nederland zijn de eisen voor koeltechniek in de voedselsector zeer streng. Deze koelingen moeten voldoen aan zogenaamde HACCP-normen (een keurmerk voor de voedselindustrie) en de koelinstallatie moet een grotere capaciteit hebben dan van de bloemenkweker. Voor koeling van vlees gelden lagere temperaturen om bacteriën tegen te houden dan voor bijvoorbeeld pasta. Wilt u zeker weten dat uw koel- of vriescel voldoet aan alle voorwaarden? Neem dan contact op met Koelcel Vriescel Vink!

  Tevens kunt u bij ons terecht voor onderdelen voor uw koel- of vriescel zoals losse panelen, deuren, koelmotoren, verdampers of stellingen voor in uw koel- of vriescel. Wilt u alleen uw koelinstallatie vervangen? Ook dit is geheel mogelijk

  Ons assortiment

  U kunt bij Koelcel Vriescel Vink onder kiezen voor diverse soorten koelcellen, vriescellen en combinatie koel-vriescellen.

  Combinatie koelcel vriescel

  COMBI KOEL-VRIESCELLEN

  Wij leveren ook combinaties van koel- en vriescellen. De cellen worden naast elkaar geplaatst daarbij optimaal gebruikmakend van de ruimte.

  Verschillende soorten koeltechniek

  Onze diverse koelcellen en vriescellen zijn geschikt voor verschillende doeleinden.

  Stekkerklare koelcellen en vriescellen worden niet zoals de naam doet vermoeden kant-en-klaar neergezet, maar op maat gemaakt en stekkerklaar opgeleverd.

  Snelkoelcellen, ook wel inkoelcellen, zijn handig voor wanneer u uw product vers produceert en vervolgens inkoelt. Bij deze methode blijven de bite, smaak en kwaliteit van uw vers bereide product mooi behouden.

  Snelvriescellen zijn uitermate geschikt voor wanneer u snel grote hoeveelheden warme of vers gemaakte producten wilt invriezen. Onze snelvriescellen zijn voorzien van een split-vriessysteem waardoor de vriescel over voldoende vriesvermogen beschikt om producten van 50 tot 100 kilo snel in te vriezen!

  Diepkoelcellen gebruikt u om uw verse producten langer goed te houden dan gewoon koelen bij +4 °C. In een diepkoelcel worden uw verse producten langer geconserveerd op temperaturen tussen de 0 en -2 °C. Een diepkoelcel is altijd voorzien van elektrische ontdooiing en een zuinige split-koelinstallatie met een losse koelmotor buiten de cel. Diepkoelcellen komen niet in standaard uitvoeringen, dus wij helpen u de passende afmetingen en de juiste koeltechniek voor uw situatie kiezen.

  Grote koelcellen zijn speciaal op maat gemaakte koelcellen voor bedrijven die extra koelcellen nodig hebben en kunnen zelfs met apparatuur binnen gereden worden door extra grote deuren.

  Grote vriescellen hebben dezelfde voordelen als grote koelcellen, maar dan om extra veel producten in te vriezen!

  Heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste koelcel of vriescel? Onze professionele experts kunnen u prima advies geven. Neem contact met ons op via +31(0)184642101 of info@koelcelvriescel.nl.

  Waar moet ik aan denken bij het installeren van een koelcel of vriescel?

  Bij het plaatsen van koelcel of vriescel moet u aan veel verschillende zaken denken. De vloer van de plek waar u een koelcel of vriescel plaatst moet behoorlijk waterpasvlak zijn en de vloer moet het liefst uit één betonnen plaat uitgevoerd zijn, zodat uw koelcel stevig staat en niet scheef kan zakken. De wanden mogen ontbreken, maar het dak van de ruimte waar u uw koelcel of vriescel geplaatst wenst te hebben moet waterdicht zijn. Daarbij moet u eraan denken dat ook de koelmotor altijd een plekje nodig heeft.

  Bij een split-koelsysteem of split-vriessysteem is het mogelijk de koel/vriesmotor buiten aan de muur of op het dak te laten plaatsen. Bij plaatsing is erg belangrijk dat u denkt aan mogelijke geluidsoverlast voor de omgeving, de overheid controleert daar tegenwoordig erg streng op. Het beste is om de koelmotor te installeren waar het goed doorwaait, zodat de condensor de warmte snel en gemakkelijk kwijt kan en u dus zo min mogelijk energie verbruikt.

  Koelcellen op maat

  Wij maken, leveren en installeren koelcellen volledig op maat. Precies volgens uw wensen en aansluitend op uw specifieke situatie. Dat betekent ook dat wij onze koelcellen zeer verschillend kunnen uitvoeren. Plaatsing in een kleine of onhandige ruimte is voor ons geen probleem. Schuifdeuren, draaideuren of maatwerk toegang nodig? Wij regelen het.