Speciale koelcel voor de slagerij?

Een koelcel (of vriescel) voor een slagerij verschilt van koelcellen voor andere branches. Een bloemist, drankhandelaar of groente- en fruitbedrijf maakt bijvoorbeeld gebruik van heel andere koelcellen. Maar waarom is dat eigenlijk? Voor vlees is het heel belangrijk meer dan gewoon koel te worden opgeslagen. Voor veel andere producten is dat niet nodig. Om het vlees vers te houden en op de juiste temperatuur te verwerken is daarom een groter koelvermogen nodig. Verder moet de vriescel / koelcel voor de slagerij het hygiëne-certificaat HACCP hebben. Dit certificaat garandeert dat uw vleesproducten schoon en zonder ongewenste bacteriën worden bewaard.

Koelcel Vriescel Slagerij

Waar u op kunt rekenen

Volledige garantie (onderdelen, arbeid & voorrijden)
Afspraak = afspraak
Maatwerk
15 jaar onderhoudsarm
HACCP-proof
Professioneel advies
7 x 24 uur bereikbaar
99,98% storingsvrij
Concurrerende prijs

Installatie van slagerij koelcel of vriescel

Iedere slagerij heeft andere wensen, dus wij leveren en installeren veel verschillende koelcelmodellen. Hieronder zijn grote koelcellen, koelcellen op maat en stekkerklare koelcellen. Wij adviseren altijd een koelcel voor uw slagerij met een split-koelinstallatie. Bij een split-koelsysteem worden de verdamper en koelmotor los van elkaar geplaatst.

De verdamper in de koelcel van uw slagerij en de koelmotor buiten de koelcel. Daardoor heeft u in de koelcel geen last van de warmte en het geluid van de koelcel. Een split-koelinstallatie maakt uw koelcel veel zuiniger, stiller, betrouwbaarder en duurzamer dan een simpele insteek koelunit. Wij geven u ook 12 maanden volledige garantie op uw koelcel (onderdelen, arbeid en voorrrijden).

Invriesproces van vlees

Het is belangrijk dat het invriesproces van vlees goed verloopt. Als dit namelijk niet goed gebeurt, kan het vocht in het vlees veranderen in ijskristallen. Hierdoor beschadigt de celstructuur. Daardoor loopt bij het ontdooien veel vocht uit het vlees en wordt vlees minder mals en droog. Ook gaat voedingswaarde verloren. Door vlees zo snel mogelijk na bereiding in te vriezen, is de kans op vorming van ijskristallen kleiner. Een goede vriescel en/of koelcel voorkomt dit proces. Onze vakmensen geven u graag advies voor een passend koelmodel.

Koelcellen op maat

Wij maken, leveren en installeren koelcellen volledig op maat. Precies volgens uw wensen en aansluitend op uw specifieke situatie. Dat betekent ook dat wij onze koelcellen zeer verschillend kunnen uitvoeren. Plaatsing in een kleine of onhandige ruimte is voor ons geen probleem. Schuifdeuren, draaideuren of maatwerk toegang nodig? Wij regelen het.

Koelcel voor uw slagerij: waar moet u verder aan denken?

Een belangrijk aspect om aan te denken bij de installatie van de koelcel voor uw slagerij is de vloer. Voor koelcellen van slagerijen raden wij altijd een vloer zonder isolatie aan. Hierbij loopt de betegelde vloer onder uw koelcel door. Dat is makkelijker bij het schoonmaken, want u kunt er gewoon een emmer water op gooien. Bij een vloer met isolatie is dat niet mogelijk. Een geïsoleerde vloer is namelijk niet waterdicht, waardoor er water in de isolatie kan lopen. Dat leidt weer tot een vieze vloer met inwendige schimmel en dat wilt u natuurlijk niet. Zijn er dan geen waterdichte geïsoleerde vloeren? Die bestaan zeker, maar die hebben weer altijd een verhoging van 12 centimeter. Dat is niet handig als u elke dag met een steekkarretje in en uit de koelcel of vriescel moet. De beste keuze is dus toch altijd een doorgetrokken betegelde vloer.

Neem contact met ons op

Bent u slager en op zoek naar een nieuwe vriescel of koelcel voor uw slagerij of is uw oude koelunit aan vervanging toe? Neem dan contact op met onze gecertificeerde en ervaren monteurs. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden van een nieuwe koelcel. Contact neemt u met ons op via +31 (0)18 4642101 of info@koelcelvriescel.nl, samen met u komen wij tot de beste koelcel voor uw slagerij.

Snelkoelcellen

SNELKOELCELLEN

Wij leveren en installeren snelkoelcellen waarmee u uw ‘warme’ producten snel kunt inkoelen. Lees hier meer informatie over onze snelkoelcellen.

stekkerklare koelcel

STEKKERKLARE KOELCELLEN

Onze stekkerklare koelcellen zijn in diverse afmetingen leverbaar en scherp in prijs. Wij bouwen de stekkerklare koelcellen in elke binnenruimte op.

Diepkoelcellen

DIEPKOELCELLEN

Om uw producten langer vers te houden, leveren wij verschillende diepkoelcellen. Met diepkoelcellen koelt u koelt u producten tussen 0° en -2° C.

Maatwerk koelcellen

MAATWERK KOELCELLEN

Wij maken, leveren en installeren alle soorten koelcellen op maat. Onze maatwerk koelcellen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

snelvriescel

SNELVRIESCELLEN

Het snel invriezen van warme producten vereist een speciale vriescel voor de beste kwaliteit.

Stekkerklare vriescel

STEKKERKLARE VRIESCELLEN

De kleinere vriescellen zijn in heel veel afmetingen leverbaar en scherp geprijsd

Grote vriescellen

GROTE VRIESCELLEN

Wij bouwen vriescellen in alle lengte, breedte en hoogtematen voor u op locatie.

Combinatie koelcel vriescel

COMBI KOEL-VRIESCELLEN

Wij plaatsen vriescellen en koecellen ook naast of voor elkaar als combinatie.

    Advies of een vrijblijvende offerte?





    Bestand meesturen?
    (Toegestaan: jpg,gif,jpeg,png,tiff,docx,doc,xls,xlsv,csv,pdf)