Welke koelcelpanelen zijn het best voor u?

Om een koelcel isolerend te maken, heeft u isolerende koelcelpanelen nodig. Koelcelpanelen worden ook wel sandwichpanelen genoemd. Ze sluiten de koelruimte af van de omringende buitenlucht. Omdat de panelen goed luchtdicht zijn, kunt u de temperatuur in uw koelcel constant laag houden. Er zijn diverse soorten koelcelpanelen beschikbaar. Welke dikte koelcelpanelen moet u hebben voor uw koel- of vriescel voor uw bedrijf? Koelvriescel Vink vertelt u er graag meer over in dit blog.

Behoud van kostbare energie

Dat de isolatie van uw koelcel heel belangrijk is, staat natuurlijk als een paal boven water. Wanneer de kou niet in uw koel- of vriescel blijft is dat eeuwig zonde. Dat is natuurlijk zonde van de energie, maar vooral ook zonde van de inhoud van uw portemonnee. “Goede raad is duur”, zegt men. Bij Koelvriescel Vink zeggen we: “Goede isolatie is duurzaam!” Met goede isolatie van uw koelcel bespaart u energie en geld, en u doet u ook het milieu een groot plezier.

Isolatiewaarde van de koelcelpanelen

koelcelpanelen op maatDe isolatiewaarde, de zogenaamde K- of R-waarde, is dus zeer belangrijk voor uw koelcelpanelen. Welke isolatiepanelen leveren wij voor uw koelcel? Daarvoor zijn vele mogelijkheden. De wanden van de koelcellen die we bij Koelvriecel.nl leveren, bestaan uit de best geïsoleerde sandwichpanelen met de beste K- waarde die er op de markt zijn. Ze zijn uitgevoerd met een speciale groefstructuur, waardoor de wanden perfect in elkaar passen. Het lekken van koude lucht is daarmee geen optie. De wanden van onze koelcelpanelen zijn doorgaans 80 mm dik, maar uiteraard zijn ook dikkere wanden mogelijk. Toch zullen wij u niet snel adviseren om te kiezen voor dikkere wanden. Het prijsverschil is hierbij vaak te groot om het energievoordeel terug te verdienen. In dat geval zou onze goede raad inderdaad duur zijn. En daar passen wij voor!

Waarom kiezen voor koelcelpanelen van 80 mm?

We kunnen u nog een reden geven om te kiezen voor 80 mm koelcelpanelen. Met dikkere
wandpanelen bent u gewoonweg meer ruimte kwijt. Kostbare ruimte die u waarschijnlijk beter of anders wilt benutten. Bovendien kan een koelcelpaneel van 80 mm dik een betere isolatie hebben dan een paneel van 100 mm of zelfs 120 mm dikte. Dat hangt helemaal af van de K- of R- isolatiewaarde. He is onze ervaring dat bij de zogenaamde ‘goedkopere’ koelcellen de isolatiewaarde vaak niet wordt vermeld. Wij vermoeden dat die isolatiewaarde dan niet om over naar huis te schrijven is.

Duurzame raad van ons

Op basis van bovenstaande geven wij u een duurzaam advies. Bij Koelvriescel Vink kunt u terecht voor koelcellen met hoge kwaliteit isolatiepanelen (K- waarde : 0,228 Watt/M² h C.), zodat u verzekerd bent van een energiezuinige en betrouwbare koeling. Onze 80 mm isolatiepanelen hebben een K- waarde : 0,228 Watt/M² h C. en de 120 mm panelen hebben een K- waarde : 0,155 Watt/M² h C. Hoe lager het getal, hoe beter het is voor de koeling, uw portemonnee en het milieu!

Meer weten?

Wilt u meer weten over welke koelcelpanelen u moet kiezen voor uw situatie? Neem contact met ons op via nummer 018 4642101 of per e-mail via info@koelcelvriescel.nl.